Editorial | Cultural | Reportaj | Cotidian | Club Romantic | Divertisment | Redactia & Arhiva

 


Noul Club Romantic

O viata mai frumoasa

Interviul editiei

Club Romantic imbraca haina noua

 

O data cu marirea numarului de membri, Club Romantic si-a propus modificarea paginii sale de web, in asa fel incat aceasta sa corespunda cat mai multor cerinte, cerinte venite atat din partea membrilor, cat si a administratorilor. Totul a pornit dintr-o simpla joaca. Un membru al clubului a "re-desenat" pagina principala, a pus totul intr-o lumina noua, moderna, a facut ca sectiunea "Membri" sa fie un pic mai "user friendly" (daca imi este ingaduit termenul si gradul de comparatie).

In momentul cand el nu a mai putut continua munca, Horia, administratorul general al CR a preluat coordonarea proiectului si a creat lista web, adresata tuturor membrilor CR care au dorit sa ajute la refacerea paginii.

Dupa putina vreme si multa munca, s-a nascut http://work.clubromantic.ro, o versiune beta, s-ar putea spune, a actualului site. Membrii administratiei au avut privilegiul si datoria de a fi primii "testeri" ai noii formule.
Desi au existat momente de relativa acalmie pe lista "web" sau chiar apeluri repetate ale lui Horia de a nu abandona aceasta idee, proiectul a mers mai departe si a aparut http://nou.clubromantic.ro, o versiune aproape finala a noului site. Pe data de 1 Noiembrie a avut loc lansarea oficiala a noului site, care acum poate fi accesat la adresa www.clubromantic.ro.

 

Iata cateva imbunatatiri de pe noul site:


1. La profilul personal al fiecarui membru, pe langa campurile vechi: Nume, Prenume, etc., s-au mai adaugat unele noi, legate de comunicarea online: Yahoo ID, MSN ID, IRC Nickname, etc.

2. Pentru o mai buna comunicare intre membrii clubului, s-a introdus sistemul de mesaje instant. Orice membru CR poate trimite unul sau mai multe mesaje instant catre orice alt membru CR, cu o singura limitare: mesajele nu trebuie sa depaseasca 255 caractere. Dupa ce membrul respectiv se logheaza pe pagina, in coltul din dreapta sus ii va aparea o iconita care clipeste, semn ca a primit unul sau mai multe mesaje instant, la care poate sa raspunda in acelasi fel sau nu, sa le stocheze sau sa le stearga. Tot acolo el va putea sa acceseze profilul personal al membrului care i-a trimis mesajul (in cazul in care doreste sa stie mai multe date despre semnatarul acelui mesaj).

3. Dupa cum se stie, fiecare membru are posibilitatea de a-si seta nivelul de accesibilitate al profilului personal. Exista trei posibilitati: profil accesibil tuturor membrilor, profil accesibil membrilor deplini, profil accesibil administratiei. Acum exista posibilitatea ca orice membru sa poata cere acces la datele personale are tuturor membrilor. In momentul in care doriti sa vizualizati datele personale ale unui membru, date la care nu aveti acces, puteti cere permisiunea acelei persoane. Ea vi se va putea acorda... sau nu! :)

4. La sectiunea "Poze", exista acum optiunea creerii colectiilor de fotografii. Exemplu: In cadrul colectiei "Personal", e de preferat sa uploadati pozele personale. Va puteti crea si alte colectii, cum ar fi, spre exemplu, "Flori" sau "Pisica mea" sau "Spania 2003" (daca ati fost in excursie sau in concediu in Spania si vreti sa impartasiti tuturor locurile frumoase pe care le-ati vizitat).

5. O noutate absoluta pe site-ul CR este sectiunea "Contacte", care este o agenda online. Acolo va puteti salva o multime de date (nume, id-uri de messengere, adresa, telefon, etc.) ale prietenilor si cunoscutilor. Totodata, exista optiunea de Cautare.

6. CR s-a imbogatit cu o lista noua: lista "agora". Aceasta a fost conceputa pentru a oferi un mediu de discutii neingradit, oferind insa si un anumit grad de protectie. Pe aceasta lista se pot discuta orice fel de subiecte, insa abuzurile (spam, publicitate, injuraturi) vor fi sanctionate conform regulamentului. Cel mai important aspect al acestei liste este faptul ca si membrii moderati pot scrie direct.

7. In cadrul clubului exista o lista de discutii, numita babilon, o lista adresata nu numai mebrilor. Aceasta lista a fost supranumita de colegul nostru, Bogdan (Dark) „Lumea Nimanui”, pentru ca este locul unde te poti astepta la orice: injuraturi, glume, filosofie, virusi. Babilon este o lista unde discutiile nu sunt moderate iar inscrierea se poate face trimitand un e-mail cu subiectul “subscribe” pe adresa babilon-request@clubromantic.ro. Va reamintim insa ca va inscrieti pe aceasta lista pe propriul vostru risc, doarece Club Romantic nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele “neplaceri” pe care le puteti avea.

8. Fiecare membru CR poate primi spatiu pe serverul clubului pentru gazduirea paginii personale. Acest lucru se face trimitand mail la horex@clubromantic.ro, unde veti afla toate detaliile.

 

Deocamdata atat despre noua pagina a Clubului Romantic. Intrati, cu inima deschisa, explorati toate noile facilitati. Daca aveti intrebari, critici, propuneri, adresati-va administratorului sau listei admin@clubromantic.ro.

Aproape de sufeltul tau,
Ancuta, admin Club Romantic

P.S. Toti membrii CR vor trebui sa isi confirme contul pe noua pagina pana la data de 1 decembrie 2003. Dupa aceasta data vor fi suspendati in mod automat si daca, in termen de 6 luni nu isi manifesta intentia de a face parte din Club Romantic, vor fi eliminati.
 


© Club Romantic 1997-2003, Toate drepturile rezervate