Editorial
Craciun in ceata
Nimic
Va veni iar Craciunul...
Secunda care a trecut
Craciunul in traditia romaneasca
Spectacol de dormitor
Penite inedite
Povestea curcubeului
O bucata de hartie si un pix scorojit
Colinda romaneasca
Ringtonuri de Craciun
Redactia & Arhiva

Secunda care a trecut

Anul 2005 a trecut ca un fulg abia mi-a aterizat in palma ca a si disparut... Ce am facut in secunda care a trecut? Mi-am serbat ce 6 ani minunati de casnicie, asta intr-un ianuarie plin de fulgi de zapada.

Am petrecut-o pe bunica pe ultimul drum plin de zapada si la o saptamana am mai adaugat inca un an in viata mea. Astea se intamplau undeva prin februarie si cu toata raceala acelei luni m-am bucurat de caldura prietenilor si a familiei.

M-am mutat in casuta noastra noua si in aceeasi luna am primit un martisor facut de doua manute mici de tot: o buburuza pe o frunza de trifoi. Pe spatele ei scrie ANDREI BOGDAN...

Am vegheat intr-o camera albastra niste nopti cu febra cumplita dar zambetele si soaptele "MAMI TE IUBESC" au compensat din plin nesomnul.

Am scris si am iubit, am plans si iarasi am iubit...

Mi-am imbratisat mama mea draga in aprilie cu tot sufletul meu, mi-am intalnit cumnatul venit din America de sarbatorile de Paste. Am plecat la mare iarasi... M-am umplut se nelinistea ei si iarasi am scris. M-am simtit fericita cand m-am jucat cu Andrei cu pistoalele cu apa, cand am cules scoici si am facut castele pe nisip.

Am muncit toata luna august dar dupa amiezele m-am relaxat in gradina noastra minunata plina de parfumul florilor plantate de mama.

M-am regasit iar in toamna calatorind prin tara. M-am imbatat cu minunata lume a Manastirilor din Nordul Moldovei. Am constatat ca totusi cea mai frumoasa tara e a noastra.

Mi-am iubit sotul zilnic si chiar mai mult de ziua lui in insorit septembrie. Am cules castane, am jucat fotbal, am alergat dupa bicicleta si l-am adus acasa pe Pepper cel mai nebunatic catel.

Am daruit iubire si am primit-o inzecit, mi-am vazut baiatul sufland in tortul cu cinci lumanari si cu ochii stralucind printre cadouri si prieteni.

I-am multumit lui Dumnezeu pentru faptul ca mi-a permis sa fiu cu cei dragi si sa pot sa le ofer iubire, caldura si cel mai frumos camin din lume: al nostru.

L-am vazut pe tata schimband prefixul la 60 de ani si bucurandu-ma ca pot sa-i spun si eu din suflet ca-l iubesc.

M-am trezit in fiecare zi cu sotul meu drag alaturi si in fiecare week-end baietii mei ma trezeau cu un cor: Mami te iubim!

Si ieri am scris impreuna cu fiul meu cea dintai scrisoare a lui catre Mos Craciun. I-am simtit emotia din glas si nerabdarea... M-am revazut pe mine cu multi ani in urma si am multumit in gand pentru tot ce s-a intamplat anul asta si pentru ca pot inca sa ajut la pregatirea magiei din seara de Craciun.

Tot ce mai imi doresc este ca si anul 2006 sa fie macar la fel de bun ca acesta sa pot sa-mi vad fiul crescand cu inca un an si sa fie sanatos, sa ma bucur de ziua mea impreuna cu prietenii, sa pot inca sa mai scriu ce e adanc in sufletul meu si sa pot sa le spun inca celor din jur: "va iubesc asa cum sunteti... minunati, frumosi si alaturi de mine!"

Credeti ca as vrea ceva mai mult? Visele de anul asta s-au implinit... La anul vom vedea.

Monica Danila (Rosebud)© Club Romantic 2005, Toate drepturile rezervate
Web Design: Andreea (eire_sq)